top of page
  • Foto van schrijverTorsit

Rijksgemaal IJmuiden vernieuwd

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023

Aangezien de bovenloopkraan van het Rijksgemaal in IJmuiden gedateerd was en niet meer voldeed aan de huidige stand der techniek, werd Torsit ingeschakeld om een revisie/update uit te voeren.


Nadat een volledige opname van de kraan is afgerond, zijn er vanwege het ontbreken van originele documentatie voor alle te vervangen delen nieuwe tekeningen gemaakt. Aan de hand van deze tekeningen zijn de benodigde nieuwe onderdelen vervaardigd. Vervolgens gaan de monteurs van Torsit aan de slag. In dit fotoverslag laten we de oude en de nieuwe situatie zien.


Vervangen onderdelen hoofdhijs

De kraan, de kat en de hijsmotoren van de hoofdhijs worden vervangen. Ook was de kraan nog voorzien van een analoge gewichtsuitlezing. Deze is vervangen voor een digitale versie, die tevens over een digitale hoogtemeting van de twee haken beschikt.


Vervangen onderdelen hulphijs

Ook gaan onze monteurs aan de slag met de hulphijs; deze dient namelijk constructief te worden aangepast. Een nieuw hijswerk en een nieuwe katrijmotor worden gemonteerd. Daarnaast vervangen we de besturingskast en schermen we de motoren af met beschermkappen van RVS.


Vervangen onderdelen complete hijsinstallatie

De gehele elektrische besturing inclusief de radiografische afstandsbediening van de kraan wordt vervangen.


Na afronding van de werkzaamheden hebben de mannen van Schouten Testgewichten de kraan met een testgewicht van 176 ton beproefd.Oud versus nieuw


Nieuwe onderdelen, aftesten en resultaat
272 weergaven

Comentarios


UITGELICHT

CONTACT
bottom of page