top of page
  • Foto van schrijverTorsit

VEILIG WERKEN IN INNOVATIEVE OMGEVING


Harderwijk | mei 2023

Torsit Hijsinstallaties B.V. is innovatief en ontzorgend op het gebied van hijsinstallaties en hijsmiddelen. Het Harderwijkse bedrijf telt 25 medewerkers en bestond op 16 maart 40 jaar. Dit jubileum wordt door het jaar heen gevierd met acties voor klanten en een feest voor het personeel in september.

HARDERWIJK – De basis van het werk is service, keuren en onderhouden van hijs- en hefinstallaties in onder meer de staal-, beton- en papierindustrie. „Verder doen we kraanonderhoud en nieuwbouw in de nucleaire sector. Sinds vijf jaar zijn we ook steeds meer actief in de verhuismarkt”, vertelt Arjan van Lier, eigenaar en algemeen directeur van Torsit.

Eén van de nieuwste innovaties op gebied van kraanautomatisering is het Container Lift System van Torsit. „De vraag kwam vanuit de markt, want bedrijfsruimte wordt steeds duurder. Wij hebben een automatisch werkende containerkraan ontwikkeld. Inventaris wordt opgeslagen in zeecontainers en door de verhuiswagens die hier in de loop van de dag binnenkomen neergezet in een invoergebied in het magazijn. ’s Nachts worden de containers door een kraan met een spreader opgepakt en verplaatst naar het magazijn. Er komt geen persoon meer aan te pas. Het voordeel is minder kans op fouten en ongelukken. De containers kunnen zes hoog gestapeld worden. Door deze manier van bouwen kun je de vloeroppervlakte efficiënt benutten, want de containers staan slechts 15 centimeter uit elkaar. De chauffeur hoeft alleen maar in te voeren voor welke klant het is en heeft veel minder wachttijd.”


Bijzonder aan dit systeem vindt Van Lier de innovatie met een automatisch database systeem, waarmee de containers altijd traceerbaar zijn. „Wij maken de onderliggende software, gebaseerd op de Microsoft SQL database techniek. Zo weten we op elk moment waar elke container zich in de ruimte bevindt. Dit concept draait nu bij vier klanten van ons. De verhuizers zijn goede ambassadeurs voor Torsit.”

Een lokaal project van Torsit is een unieke botenlift die het voor de Botterstichting heeft gemaakt. „Als iets getild moet worden, zit je bij ons goed.”Annemieke Woltjes, Mariek van der Veen en Marissa van Polen.

Torsit is lidbedrijf van De Techniek Academie, momenteel werkt één student bij het bedrijf. „Studenten proberen we bij geschiktheid ook in dienst te nemen en dan willen we hen graag op onze manier – allround – verder opleiden. Dit zodat ze mee kunnen werken aan onderhoud en reparaties en aan onze unieke projecten.. Je bent niet specifiek met één taak bezig en dat maakt het leuk om hier te werken’’, zegt Mariek van der Veen, verantwoordelijk voor marketing & communicatie bij Torsit.

Veilig hijsen en heffen Veiligheid is één van de belangrijkste aspecten. In de Arbo-regelgeving is vastgelegd dat alles boven de 25 kilo niet handmatig verplaatst mag worden. Elke medewerker moet eigenlijk een cursus veilig hijsen en heffen hebben gevolgd. Torsit verzorgt deze cursussen bij haar klanten.

In samenwerking met Landstede Groei Opleidingen en De Techniek Academie wordt bij Torsit op donderdagavond 1 juni van 18.00-22.00 uur de cursus Veilig hijsen & heffen gegeven. Communicatie coördinator Marissa van Polen: „Deze bestaat uit een theoriedeel en een praktijktest met een kraan en wordt gegeven door een ervaren trainer van Torsit. Deelnemers krijgen in kleine groepen maximale aandacht. De cursus kost 195,- euro exclusief BTW en is voor studenten van De Techniek Academie en Landstede Groei Opleidingen, maar zeker ook voor medewerkers van technische bedrijven met een eigen hijsinstallatie.’’ Opleidingsadviseur Annemieke Woltjes: „Voor het normeren, keuren en gebruik van hijsinstallaties moet een bediener deskundig zijn. Die deskundigheid verkrijgt de cursist door het volgen van deze cursus. Eigenlijk zou het certificaat hijsen en heffen dezelfde wettelijke status moeten hebben als een VCA- of heftruckcertificaat. Het is wat minder bekend, maar wel heel belangrijk. Na afronding ontvang je het certificaat dat twee jaar geldig is.”

Vragen over de cursus? Neem contact op met Annemieke Woltjes, opleidingsadviseur Landstede Groei Opleidingen of Marissa van Polen, communicatie coördinator De Techniek Academie.


72 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


UITGELICHT

CONTACT
bottom of page