top of page

SMART POWER MANAGEMENTSYSTEEM

Wat is het Smart Power Managementsysteem?

Het Smart Power Managementsysteem helpt de hijskraan tijdens het versnellen. Het systeem haalt de energie, die nodig is om de beweging te laten starten, uit UltraCaps. De remenergie die vrijkomt bij een verticale beweging kan worden hergebruikt om de hijskraan te laten rijden.

Toekomstbestendigheid  

De aansluitcapaciteit van een hijskraan wordt mede bepaald door de energie die nodig is om de hijskraan zijn beweging te laten starten. Een standaard automatische hijskraan is op 63 ampère afgezekerd. Omdat grote aansluitwaarden erg duur zijn en de vraag is of er in de toekomst überhaupt zulke aansluitwaarden beschikbaar blijven, is er gekeken naar een duurzame oplossing.  

 

Het SPM als oplossing  

Door het plaatsen van UltraCaps kan de hijskraan op 32 ampère worden afgezekerd. De remenergie die vrijkomt bij een verticale beweging wordt niet meer vernietigd in warmte, maar kan worden hergebruikt om de hijskraan te laten rijden. Omdat deze stacker crane 16 ampère verbruikt kan de overige energie teruggegeven worden aan het net.  

UltraCaps

Een UltraCap is vergelijkbaar met een standaard accu, maar met het kenmerkende verschil van een snelle laad- en ontlaadtijd. Een standaard accu heeft niet de eigenschap om in een korte tijd veel energie op te slaan en te geven. Tevens kan een UltraCap herhaaldelijk snel opgeladen en ontladen worden.  

 

Omdat UltraCaps ontladen als ze niet beladen zijn, wordt hij bij stilstand bijgeladen. Bij een automatische kraan is de data op voorhand inzichtelijk wanneer hij operationeel is en stil staat, dus bijgeladen kan worden. Op deze manier wordt de benodigde laadtijd geminimaliseerd.  

picomel kraan hr.jpg

MEER INFORMATIE

Video automatische kraan met Smart Power Managementsysteem

In deze video laten we zien hoe de automatische kraan met het Smart Power Managementsysteem werkt. Hier ziet u dus gelijk de voordelen die het voor uw bedrijf kan opleveren. Kijkt u mee? ​

image.png

Interview Siemens

Lees hier het interview van Siemens over het Smart Power Managementsysteem en de samenwerking met Torsit. 

Afspraak maken.png

Interesse? 

Wilt u meer informatie over het Smart Power Managementsysteem? Neem vrijblijvend contact met ons op via: 0341 - 415 600 of info@torsit.nl

bottom of page