top of page
  • Torsit Hijsinstallaties

Torsit plaatst bovenloopkraan met innovatief Container Lift System

Na maanden van engineering en voorbereiding was het 23 september eindelijk zover. De nieuwe bovenloopkraan van Kattenberg Verhuizingen werd geplaatst.


In het onderstaande fotoverslag nemen wij u mee in het proces van engineering tot de daadwerkelijk uitvoering van het project.


Kattenberg Verhuizingen vroeg ons om een systeem te ontwikkelen om containers (automatisch) op de juiste plaats te zetten. Onze engineer heeft hiervoor het innovatieve 'Container Lift System' ontwikkeld. Software, gekoppeld aan de besturing van een bovenloopkraan met hijsjuk, om 20 en 25 ft containers mee op te pakken (spreader).


Het katframe is door de ervaren medewerkers van Transcom gelast. Daarna is het naar het conserveringsbedrijf gebracht om groen gespoten te worden. De kraan, het katframe en de spreader worden namelijk in de huisstijl van de klant geleverd.


Terwijl het katframe zijn kleur krijgt, zijn onze medewerkers begonnen aan het bedraden van de kraan.Aangekomen in onze werkplaats kan de montage en bedrading beginnen. Dit proces is vastgelegd in een Time Lapse.


Daarna moet het katframe natuurlijk vervoerd worden naar de bedrijfshal van de klant, zodat het op de kraan geplaatst kan worden.Om het Container Lift System te kunnen gebruiken, moet onze engineer de installatie (voor zover mogelijk, op dit moment) inregelen.Als de meeste voorbereidingen getroffen zijn, kan de kraan de lucht in! Dankzij het professionele handelen van de mannen van Faber & Zonen uit Joure, is de klus in korte tijd geklaard.Ondertussen wordt in onze werkplaats de spreader gemonteerd. Dit proces is ook vastgelegd in een Time Lapse.Nu het elektriciteitsnetwerk is aangesloten in het bedrijfspand van de klant, kan onze engineer de laatste hand aan de bedrading leggen en kan het inregelen afgerond worden.


Daarna wordt de kraan beproefd met testgewicht. Na alle goed afgeronde testrondes wordt de kraan vrijgegeven.
866 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

UITGELICHT

CONTACT
bottom of page