top of page

HIJSMIDDELEN 

Hijsmiddelen zijn kettingen, hijsbanden en staalkabels waar je een ketting, hijsband of staalkabel samenstelling van kan maken zoals lengen, twee-, drie- en viersprongen. De keuze hiervan is sterk afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, binnen, buiten, grote of kleine en lichte of zware lasten, toepasbaarheid bij hitte, kou, corrosieve en chemische omstandigheden.

UITVOERINGSMOGELIJKHEDEN

Kettingwerk

Kettingwerk

De laatste jaren is er veel veranderd in kettingwerk. Naast het standaard hoogwaardig grade 80 kettingwerk is er ook zogenaamd grade 100 of nog hogere kwaliteit. Hierdoor kan er bij een bepaalde hijscapaciteit voor dunnere en dus ook lichtere ketting worden gekozen. 

Hijsbanden

Hijsbanden

Ook bij hijsbanden is de laatste jaren veel veranderd. De levensduur is verlengd en hijsbanden kunnen bij minimaal jaarlijkse keuring, langer gebruikt worden. De keuzes zijn nagenoeg onbegrensd in hijsbanden met twee lussen, samenstellen en eindloze hijsbanden.

staalkabel

Staalkabel

Naast de gebruikelijke 6x36 en 8x36 WS constructies zie je vele hoogwaardige varianten in constructies, materiaalkeuzes, treksterktes en type's. Wij leveren kabels met elk gewenste eindverbinding maar ook als hijskabel op takels, lieren en mobiele kranen.  

bottom of page