top of page

HIJSGEREEDSCHAPPEN 

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van hijsgereedschappen in allerlei uitvoeringen zoals haken,

D-sluitingen, kettinglengen, twee-, drie- en viersprongen, klemmen en hijsmagneten. Torsit Hijsinstallaties kan u helpen om een goede en veilige keuze te maken.

 

Er zijn zoveel hijsgereedschappen op de markt, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en kunnen in een gesprek vaak al een goede en veilige oplossing aandragen.

UITVOERINGSMOGELIJKHEDEN

takel

Takels en lieren

Takels en lieren zijn er met ketting of staaldraad. Dezen vallen onder de groep hijsgereedschappen en zijn standaard voor veel hijscapaciteiten leverbaar. Waar op gelet moet worden is of u gaat hijsen of een last wilt trekken.

 

Hierin ontstaat wel eens verwarring en is belangrijk in de keuze van het gereedschap.   

hijsmagneet

Hijsmagneten 

Handbediende hijsmagneten worden vaak toegepast bij bewerkt metaal of in ieder geval een glad evenredig oppervlakte met voldoende dikte. Hijsmagneten zijn er handbediend, met elektrisch werkende magneten of door batterijen. Deze laatste zie je vaak terug in hijsinstallaties en kranen waarbij een snelle werking nodig is.  

klem

Klemmen 

Hijsklemmen zijn er voor het verticaal maar ook horizontaal transporten van allerlei materialen. Er is een standaard range aan diverse hijsklemmen in de markt leverbaar. Voor vlak, plat, lang, kort, rond maar ook grillige vormen.

 

Ook weer van standaard tot klantspecifiek en sterk afhankelijk van de toepassing. 

bottom of page