REFIT HIJSINSTALLATIES 

Bijna dagelijks bereikt ons de vraag of een bestaande hijs– en/of hefinstallaties te upgraden is. Met upgraden bedoelen wij dan ook echt de installatie te re-fitten om deze zodoende weer aan de geldende normen te laten voldoen. De vraag die je als bedrijf hierbij moet stellen: "Is re-fitten rendabel". Deze vraag kunnen wij voor u beantwoorden.

 

Uiteraard hebben wij daarbij uw hulp nodig. Kan de betreffende installatie zolang uit productie, wat zijn de voor- en nadelen, past dit. Het zoeken naar de beste en meest praktische oplossing doen wij graag samen met u. 

MECHANISCH, CONSTRUCTIEF EN ELEKTRISCH

Mechanisch

Versleten mechanische delen kunnen vaak met nieuwe standaard componenten uitgewisseld worden. Wij beschikken over ervaren technici die dit voor u kunnen uitvoeren.

 

Onder mechanische delen worden alle aandrijvingen, tandwielkasten, wielen, rondsels, koppelingen, remmen, schijven, staalkabels, kettingen, enzovoort verstaan.

Constructief 

Net als bij de aandrijvingen zal ook het constructieve deel van de hijsinstallatie moeten worden gecontroleerd op corrosie, vervorming en/of metaalmoeheid, eventueel aangevuld met röntgenonderzoek. Zo kan worden bepaald of het constructieve deel behouden kan worden. In de meeste gevallen is dit bepalend of een installatie voor een refit in aanmerking komt.

Elektrisch

De elektrische besturing  kan storingsgevoelig zijn en is vaak sterk verouderd. Samen met u kan er een plan gemaakt worden voor een nieuwe besturingsinstallatie. Dit gebaseerd op de huidige regelgeving en daarbij gebruikmakend van de laatste stand der techniek. Dit geldt natuurlijk ook voor de pneumatische en/of hydraulische installatie die zich op uw kraan bevinden.