top of page
robin - haak4.JPG

REFIT HIJSINSTALLATIES 

Kiezen voor een refit

Bijna dagelijks bereikt ons de vraag of een bestaande hijs– en/of hefinstallaties geschikt is voor een refit. Hiermee bedoelen wij het vernieuwen van uw hijsinstallatie, om deze weer aan de huidige norm en stand der techniek te laten voldoen. De vraag die u als bedrijf hierbij moet stellen is: "Is  een refit rendabel". Deze vraag kunnen wij voor u beantwoorden!
 
Uiteraard hebben wij daarbij uw hulp nodig. Kan de betreffende hijsinstallatie zolang uit productie? Wat zijn de voor- en nadelen? Past dit? Het zoeken naar de beste en meest praktische oplossing doen wij graag samen met u. 

Benieuwd naar de voordelen van een Refit? Klik dan op de infographic 'Voordelen Refits'. 

Mechanisch

Versleten mechanische delen kunnen vaak met nieuwe standaard componenten uitgewisseld worden. Wij beschikken over ervaren technici die dit voor u kunnen uitvoeren. Onder mechanische delen worden alle aandrijvingen, tandwielkasten, wielen, rondsels, koppelingen, remmen, schijven, staalkabels, kettingen, etc. verstaan.

Constructief 

Net als bij de aandrijvingen zal ook het constructieve deel van de hijsinstallatie moeten worden gecontroleerd op corrosie, vervorming en/of metaalmoeheid, eventueel aangevuld met röntgenonderzoek. Zo kan worden bepaald of het constructieve deel behouden kan worden. In de meeste gevallen is dit bepalend of een installatie voor een refit in aanmerking komt.

Elektrisch

De elektrische besturing kan storingsgevoelig zijn en is vaak sterk verouderd. Samen met u kan onze engineer een plan maken voor een nieuwe besturingsinstallatie. Dit gebaseerd op de huidige regelgeving en daarbij gebruikmakend van de laatste stand der techniek. Dit geldt natuurlijk ook voor de pneumatische en/of hydraulische installatie die zich op uw kraan bevinden.

Infographic Reliable Refits .png

MEER INFORMATIE

ombouw rotatiekraan.png

Fotoverslag ombouw rotatiekraan

Bekijk hier het fotoverslag van de ombouw van een rotatiekraan bij Heembeton in Lelystad. 

Bekijk hier het fotoverslag van de ombou

Fotoverslag ombouw kat 

Bekijk hier het fotoverslag van de ombouw van een kat bij Van Leeuwen Stainless in Beesd. 

Afspraak maken.png

Interesse? 

Wilt u meer informatie over refits? Neem vrijblijvend contact met ons op via: 0341 - 415 600 of info@torsit.nl

bottom of page