top of page
  • Torsit Hijsinstallaties

Torsit bouwt katten om voor Van Leeuwen Stainless

'Sterk in het bedenken van oplossingen' is niet zomaar een kreet die uit de lucht gegrepen is. Torsit biedt namelijk ook hier weer oplossingen waar niet standaard aan gedacht wordt.


Van Leeuwen Stainless heeft de wens uitgesproken voor nieuwe katten (dit is de vakterm voor verrijdbare hijswerken). Omdat zij nog beschikken over goede katframes is er gekozen voor een ombouw. Op deze katframes kunnen namelijk nieuwe Street-takels gebouwd worden.


In dit artikel laten we het A tot Z-proces zien van de ombouw van één kat. In werkelijkheid zijn er twee nieuwe katten geplaatst.


katframe en takel

De gebruikte kat en de nieuwe takel zijn bij ons op de werkplaats binnengekomen. Het is de bedoeling dat de takel (rechts) op de katframe (links) gebouwd wordt.

Naast vorm en functionaliteit, is sterkte uiteraard van groot belang. Met behulp van sterkte-berekeningen wordt de haalbaarheid getoetst.


De kat wordt nu volgens specificaties aangepast door een medewerker van Trans-Com. Torsit en Trans-Com werken vaker samen op het gebied van laswerkzaamheden.

Wanneer de kat terug is op onze werkplaats wordt de blauwe kleur bijgewerkt. Als hij weer mooi in de lak zit, wordt de takel op het frame geplaatst. De kat is nu klaar om naar de klant te gaan.

Voor het transporteren van deze kat maken we gebruik van de diensten van Henk van den Bosch.


Bij Van Leeuwen Stainless zijn de monteurs al vroeg in de weer om de oude kat los te koppelen van de kraan. Als de nieuwe kat ook is aangekomen in Beesd wordt hij aangeslagen, zodat hij kan worden gehesen.


De kat wordt op de kraan geplaatst. Vaak is er weinig ruimte tussen het dak en de kraan en is het dus een flink gepuzzel om alles op z’n plaats te krijgen.

Als de nieuwe kat op de kraan geplaatst is, kan de oude eraf gehaald worden. Ook hier hebben de monteurs weer te maken met dezelfde beperkte ruimte tussen het dak en de kraan.


Nu kan de kat geïnstalleerd worden op de kraan.


De e-kast wordt in orde gemaakt. Onze monteur zorgt ervoor dat de besturing weer werkt.


De nieuwe kat is getest. De monteurs zijn klaar en de kraan is weer vrijgegeven voor gebruik.

506 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

UITGELICHT

CONTACT
bottom of page