top of page
  • Foto van schrijverTorsit

Nieuwe katten op bovenloopkraan Parenco

Bijgewerkt op: 13 jan. 2020

Voor papierfabriek Smurfit Kappa Parenco in Renkum mochten wij nieuwe katten leveren. We zijn begonnen met het demonteren van de oude katten. De bestaande trommels zijn namelijk nog in goede conditie en kunnen hergebruikt worden.


In dit fotoverslag volgt u het volledige proces van het demonteren van de oude tot het aftesten van de nieuwe katten.


De oude katten zijn binnengekomen in onze werkplaats te Harderwijk. De trommels worden van het katframe verwijderd en zijn gemodificeerd ten behoeve van de montage op het nieuwe katframe.


In onze werkplaats worden de katten opgebouwd en voorzien van nieuwe besturing.De katten zijn klaar voor vertrek. Voor het transporteren van de katten maken we gebruik van de diensten van Henk van den Bosch. Dit transportbedrijf is één van onze vaste partners.


Om de katten op de bovenloopkraan te plaatsen maken we gebruik van een mobiele kraan. Lees verderop in het verslag hoe dit in zijn werking gaat.

Via een gat in het dak wordt met de mobiele kraan (die naast het pand staat opgesteld) de kat op de bovenloopkraan geplaatst. Via portofoons houden onze monteurs constant contact met de machinist van de mobiele kraan.Dankzij de steigerbouwers hebben onze monteurs een veilig toegang tot de bovenloopkraan.

Als de katten geplaatst zijn worden ze op de bovenloopkraan aangesloten.
Als de katten gemonteerd zijn, de bedrading is aangesloten en de besturing is ingeregeld kunnen de afsluitende testen met proeflast beginnen.Voor het aftesten maken we deze keer gebruik van de testgewichten van Schouten Testgewichten. Een betrouwbare partner waar we regelmatig mee samenwerken.
Na alle goed afgeronde testrondes wordt de kraan vrijgegeven. 

506 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


UITGELICHT

CONTACT
bottom of page