top of page
  • Torsit Hijsinstallaties

Tips & Tricks: hoe het NIET moet


Op 9 juli jl. plaatsten we een artikel over hijsbanden en rondstroppen (round slings). De EKH waarschuwde voor invloeden van buitenaf die een negatieve uitwerking op de sterkte ervan hebben. Onlangs werd deze foto gemaakt en die laat precies zien hoe het niet moet. Bij mooi weer heeft de UV-straling van het zonlicht vrij spel waardoor de polyester vezels aangetast worden en de hijsband zwakker wordt; bij slecht weer doet regenwater fijn zand en stof diep in de vezels doordringen. Dat alles zorgt voor extra slijtage en dus voor gevaarlijk situaties.

Ons advies: bewaar hijsbanden en rondstroppen altijd in een droge afgesloten ruimte.

78 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

UITGELICHT

CONTACT
bottom of page