top of page
  • Torsit Hijsinstallaties

Torsit opent haar deuren voor meisjes tijdens Girlsday


Op 11 april 2019 brengen twintig meisjes van PCBS De Klokbeker uit Ermelo een bezoek aan Torsit Hijsinstallaties B.V. in Harderwijk. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.


Programma

De jonge meiden uit groep 8 van PCBS De Klokbeker beginnen in de vroege ochtend aan hun fietstocht richting Torsit. Aangekomen aan de Marie Curiestraat te Harderwijk, gaan zij ‘aan de slag’ als monteur/keurmeester. Zij gaan namelijk een elektrische schakeling maken, ervaren hoe een bovenloopkraan werkt én met de trekbank ontdekken waarom die ene hijsband is afgekeurd. Een educatief programma dat goed de verschillende werkzaamheden van Torsit belicht.


Girlsday 2019

Niet alleen in Harderwijk doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!


VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


UITGELICHT

CONTACT
bottom of page