top of page
  • Torsit service

SWP - Safe Working Period ...


SWP – Safe Working Period …


Geen enkel takel heeft een oneindige levensduur. Door het gebruik treedt veroudering en metaalmoeheid op, waardoor ongelukken kunnen ontstaan. Fabrikanten van takels moeten de theoretische levensduur (SWP = Safe Working Period) in de gebruiksaanwijzing vermelden. Na het verlopen van de gebruiksduur moeten takels worden gereviseerd.


Voor takels ouder dan 9 jaar moet een rest levensduurberekening worden uitgevoerd. Hiervoor is een formule beschikbaar; deze formule is opgebouwd uit een aantal factoren, zoals hijssnelheid, hijshoogte, gebruiksfrequentie en lastspectrum. Voor sommige gegevens is de inbreng van de gebruiker noodzakelijk.


Uit bovenstaande berekening kan volgen dat de levensduur nog niet is verstreken. In dat geval hoeft het takel niet te worden gereviseerd. Ook kan blijken dat het takel wel gereviseerd moet worden.


Zowel bij de uitvoering van de berekening als bij de vervolgstappen kan Torsit u adviseren.


Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs!

78 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

UITGELICHT

CONTACT
bottom of page