• Torsit service

SWP - Safe Working Period ...


SWP – Safe Working Period …


Geen enkel takel heeft een oneindige levensduur. Door het gebruik treedt veroudering en metaalmoeheid op, waardoor ongelukken kunnen ontstaan. Fabrikanten van takels moeten de theoretische levensduur (SWP = Safe Working Period) in de gebruiksaanwijzing vermelden. Na het verlopen van de gebruiksduur moeten takels worden gereviseerd.


Voor takels ouder dan 9 jaar moet een rest levensduurberekening worden uitgevoerd. Hiervoor is een formule beschikbaar; deze formule is opgebouwd uit een aantal factoren, zoals hijssnelheid, hijshoogte, gebruiksfrequentie en lastspectrum. Voor sommige gegevens is de inbreng van de gebruiker noodzakelijk.


Uit bovenstaande berekening kan volgen dat de levensduur nog niet is verstreken. In dat geval hoeft het takel niet te worden gereviseerd. Ook kan blijken dat het takel wel gereviseerd moet worden.


Zowel bij de uitvoering van de berekening als bij de vervolgstappen kan Torsit u adviseren.


Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs!

29 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Mogelijke storing op 15 maart door onderhoud netbeheerder

In verband met onderhoud door onze netbeheerder zijn wij maandag 15 maart slecht bereikbaar. Wanneer: maandag 15 maart 2021 van 08:30 - 16:00 uur Indien ons standaard telefoonnummer niet werkt kunt u

UITGELICHT

CONTACT