top of page
rene kantoor.jpg

IN GESPREK MET RENÉ


Vorige week mocht ik mijn ‘nieuwe’ collega René Bossers interviewen. René is onze manager bedrijfsbureau. Ja… de aanhalingstekens zijn bewust geplaatst. Het voelt namelijk alsof hij al maanden bij ons werkt, maar feitelijk is hij pas op 1 mei gestart. Een goede start dus! 

 

Een mooie uitdaging 

Omdat René hier net werkt, ben ik benieuwd naar zijn eerste indruk van Torsit. “Er heerst binnen Torsit een informele werksfeer met zeer gemotiveerde medewerkers, dat is fijn! Maar alles gaat nog niet vanzelf, dus hier ligt voor mij een mooie uitdaging. Verder merk ik dat de lijnen binnen het bedrijf kort zijn. Combineer dit met een flinke dosis kwaliteit en gedrevenheid van de medewerkers, dan heb je toch een topbedrijf”, aldus René.

Waar ik ook nieuwsgierig naar ben is zijn reden om bij Torsit te gaan werken. Wat sprak hem aan in de vacature en komt de verwachting overeen met de realiteit. René vertelt: “Het technische gedeelte spreekt mij het meeste aan. Tevens vind ik het prettig om in een ‘mannenwereld’ te werken. Het grappige is dat naarmate de sollicitatieprocedure vorderde, ik steeds meer zin in de baan kreeg. De verwachting komt dus zeker overeen met de realiteit.”

De werkzaamheden

De focus van de werkzaamheden ligt vooral op leidinggeven. Dat heeft ook gelijk betrekking op het leukste deel van de baan volgens René. “Ik haal een kick uit de (meestal blije) reacties van medewerkers op mijn stijl van leidinggeven. Ik wil ze graag coachen en daarnaast een bepaalde structuur aanbrengen binnen het team. Ook houd ik trouwens van doorpakken. En ja… als je vooruitgang wilt boeken, hoort daar ook administratieve rompslomp bij. Dat is een minder leuke taak, maar wel van groot belang.” 

Op de vraag hoe René een positieve bijdrage wil leveren aan het veranderen én vernieuwen van Torsit krijg ik het volgende antwoord: “Ik wil dat mijn team leert om het beste uit zichzelf te halen; als dit lukt, ben ik trots. Ik denk dat we als Torsit-medewerkers dan allemaal zeer trots mogen zijn! "
 

René is een Rotterdamse Fries. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, maar woont nu al zo’n tien jaar in Friesland. René is getrouwd met Linda. Samen hebben ze vijf kinderen, vier meiden en één jongen. In zijn vrije tijd fokt René een bijzonder kattenras: de Savannah kat. Verder geniet hij van koken, de buitenlucht en onderneemt hij graag activiteiten met zijn gezin. 

RB werkplaats2.png
mariek.jpg

Geschreven door : 

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page