top of page
18_09_torsit_harderwijk_ekh-3210 - LR.jp

IN GESPREK MET PETER

Waarom werkt Peter bij Torsit? Wat is zijn drijfveer en hoe ziet een dag op de werkvloer er voor hem uit?  Lees hier zijn verhaal!

Elkaar spreken in het Corona-tijdperk… Aangezien ik op dit moment maar één dag op kantoor aanwezig ben en Peter vaak bij klanten aan het werk is, hebben we elkaar voor dit interview niet fysiek gezien. De antwoorden zijn er gelukkig niet minder om geworden!

Een prettig bedrijf

Ik trap af met de vraag om Torsit in één zin te beschrijven. Peter schrijft “Een prettig bedrijf om te werken”. En eigenlijk is dit precies wat je wilt horen als bedrijf, dus ik glimlach. Wat is het fijn om dit te lezen van een collega die al negentien jaar bij Torsit werkt!

Mede dankzij een tip van een overbuurman werkt Peter namelijk sinds 1 januari 2002 bij Torsit. Natuurlijk heeft de overbuurman niets te maken met het feit dat hij is aangenomen en al zoveel jaren bij Torsit werkt. Maar zonder deze man wist hij niets van de vacature die op dat moment open stond.

Peter schrijft verder. Hij geeft aan dat het kenmerkend is aan Torsit dat iedereen binnen het bedrijf elkaar kent en dat dit bijdraagt aan een goede communicatie en een prettige werksfeer.

Werkzaamheden

Nu weet ik wat hem aanspreekt bij Torsit, maar ik weet eigenlijk nog helemaal niets over zijn werkzaamheden. Hoe ziet zijn dag eruit? Wat maakt die dag nou zo interessant? Peter is verantwoordelijke voor het reilen en zeilen in de werkplaats. Daarnaast is hij keurmeerster hijsmiddelen. Maar hij is niet zomaar een keurmeester. Hij is namelijk EKH-keurmeester! Dit wil zeggen dat hij bij de EKH de volledige opleiding tot keurmeester heeft gevolgd, afgerond en zich houdt aan de door de EKH opgestelde eisen.

Als EKH-keurmeester verricht hij het keuren, het inspecteren en het beproeven van verschillende hijsmiddelen op locatie én in de werkplaats. Hij geniet het meeste van de keuringen op locatie. Peter schrijft: “Het in contact zijn met de klant en het eventueel advies geven is leuk. Het is eigenlijk een voorzetje geven aan de collega’s van verkoop”.

Op de vraag hoe Peter graag wil dat klanten hem zien? Hij wil omschreven worden als iemand die eerlijk is en altijd klaar staat voor de klant. Een mooi streven!

Peter is getrouwd en heeft een zoon. In zijn vrije tijd is hij graag bezig. Hij loopt een paar keer per week hard en is een fanatiek geocacher. Bij slecht weer vindt hij het heerlijk om op de bank neer te ploffen voor een avondje Netflix of PS4. En beste lezer, verwar de 4 niet voor een V… Peter is namelijk groot Ajax-fan en een wedstrijd van deze club wordt niet gemist!

Torsit monteur po.jpg
mariek.jpg

Geschreven door : 

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page