top of page
tdj bedrijfsbureau.jpeg

IN GESPREK MET THOMAS

Vandaag heb ik een afspraak met Thomas, onze kantoor-telg. Hij werkt nu zo’n tien maanden bij ons en ik ben benieuwd hoe hij, als Zoomer (generatie Z), kijkt naar Torsit en naar zijn werkzaamheden op het bedrijfsbureau.

 

Waarom Torsit?

Na zijn studie (HBO Logistics Engineering) ging Thomas op zoek naar een klein technisch bedrijf, met een platte organisatiestructuur in de omgeving van Harderwijk. En toen kwam Torsit op zijn pad… Een bedrijf dat aansluit bij zijn wensen en ook nog eens voorziet in een stuk gezelligheid.

 

Ik vraag hem wat kenmerkend is voor het bedrijfsbureau van Torsit. Thomas vertelt: “Je hoeft er niet omheen te draaien. Mijn collega’s zijn direct en duidelijk en ik vind dat eigenlijk wel prettig werken”.

 

Lijstjes en structuur

Ook vraag ik hem hoe hij zijn dag vult en waar hij energie van krijgt. Hij begint gelijk met z’n muis te klikken… Hij heeft dit namelijk genoteerd in een bestandje. En ja, dit is precies hoe ik Thomas de afgelopen maanden heb leren kennen. Gek op structuur, procesverbetering en lijstjes.

 

Hij beschrijft zijn werkzaamheden als volgt: “Ik plan keuringen, ik verwerk uren, ik doe een klein deel in- en verkoop en mag mij bezig houden met ICT-zaken. Als ik nu zou moeten kiezen tussen leuke en minder leuke werkzaamheden is dit erg lastig. Dit heeft namelijk niet zozeer met de werkzaamheden te maken. Ik krijg namelijk vooral energie van het verbeteren van processen. Als ik mijn eigen werkzaamheden kan verbeteren, geeft dit een kick. Als ik door middel van het aanbrengen van structuur een collega blij kan maken, dan geeft dit nog een grotere kick”.

 

Op de vraag hoe hij zich verder wil ontwikkelen hoeft hij niet lang na te denken. “Ik wil graag iets inhoudelijks toevoegen, dus meer technische kennis opdoen. Zodat ik ook op dat gebied van waarde kan zijn”. Aldus Thomas.

Thomas de Jong werkt sinds augustus 2021 op het bedrijfsbureau van Torsit. 
Hij is 23 jaar en woont in Harderwijk. In zijn vrije tijd speelt hij in een showband, slaat hij zo nu en dan een balletje tegen de muur en pendelt hij naar Groningen voor bezoekjes aan zijn vriendin. Als je Thomas vraagt hoe hij graag omschreven wil worden door klanten is zijn reactie kort maar krachtig: “Reageert snel en is duidelijk in zijn communicatie”. En dit zien we dan ook weer duidelijk terug op de werkvloer. 


 

tdj bedrijfsbureau.jpeg

Geschreven door : 

mariek.jpg

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page