top of page
pdb3_edited.jpg

IN GESPREK MET PATRICK


Afgelopen week was het zover; het geplande interview met mijn collega Patrick popte omhoog in mijn agenda! Natuurlijk was ik in oktober al nieuwsgierig naar zijn verhaal, maar ik wilde hem rustig laten wennen voordat ik met mijn vragenkanon op hem afkwam. 

Informeel professioneel 

Het 'In gesprek met-interview' begint vaak met de vraag om Torsit in het kort te omschrijven. Een lastige vraag, vooral als je nog maar een paar maanden werkzaam bent voor een bedrijf. Desalniettemin weet Patrick het mooi te omschrijven: "Bij Torsit is er een prettige balans tussen het hooghouden van de kwaliteit en het  informele contact met elkaar, dus informeel professioneel".

 

Passie en ambitie 

Op de vraag hoe hij bij Torsit terecht is gekomen, hoeft Patrick niet lang na te denken: "Ik weet goed wat ik wil. Ik zocht een middelgroot bedrijf met korte lijnen in de technische branche. Daarbij heb ik de voorkeur voor een bedrijf met speciale projecten, zodat er niet alleen maar standaard werkzaamheden zijn. Na het eerste gesprek werd ik al erg enthousiast, want het werd mij al snel duidelijk dat er een match was. De werkzaamheden spraken aan en er werd aangegeven dat Torsit aan het vernieuwen is. En om onderdeel te zijn van dit veranderproces en te mogen meebouwen aan een bedrijf is iets wat perfect aansluit bij mijn passie en ambitie."

 

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of hij er na een paar maanden nog steeds zo over denkt. Zijn antwoord is (gelukkig voor ons) volmondig ja: "Torsit zegt dus niet alleen dat ze willen vernieuwen, veranderen en te denken in kansen: het gebeurt ook echt!"

Werkzaamheden 

De werkzaamheden van Patrick zijn zeer divers. Patrick is namelijk niet alleen de financiële manager van Torsit, maar hij is ook verantwoordelijk voor personeelszaken en ICT. Ik vraag hem naar zijn leuke en minder leuke werkzaamheden: "Ik vind de afwisseling in mijn werk het leukst, dus het wisselen van eenvoudig operationeel naar strategisch en beleidsmatig. Ik krijg energie van het meedenken met het veranderproces. Hier zit overigens ook het minder leuke gedeelte. Ik vind het namelijk lastig als een organisatie niet mee gaat in de verandering. De negativiteit die hierbij komt kijken vind ik moeilijk. We moeten ons niet laten afschrikken als iets lastig is!"

Eerlijk, betrouwbaar en professioneel 

Het is tijd voor mijn laatste vraag aan Patrick. Ik ben benieuwd hoe hij omschreven wil worden door klanten en leveranciers. Welke waarden zijn voor hem echt belangrijk? Hij geeft aan dat eerlijkheid voor hem heel erg belangrijk is: "Ik wil dat klanten en leveranciers mij zien als een integer persoon: Eerlijk, Betrouwbaar en Professioneel". Een prachtige afsluiting van een leuk gesprek! 

Patrick werkt sinds september 2021 bij Torsit en is verantwoordeijke voor Finance en P&O. Hij is getrouwd met Daniëlle. Zij hebben samen een zoon van 18 en een dochter van 16 jaar oud. 

In zijn vrije tijd staat het woord 'gezelligheid' centraal. Dit uit zich onder andere in 'spelletjes doen' aan de keukentafel met zijn gezin, weekendjes weg met zijn vrouw en het samen kijken naar een film. Verder trekt hij geregeld zijn hardloopschoenen aan. Of hij ook werkelijk hard gaat lopen is mij onduidelijk... Hij geeft namelijk aan dat zijn conditie nog niet zo heel best is ;-) 

pdb 1_edited.jpg
mariek.jpg

Geschreven door : 

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page