top of page
CP Haak 2.png

IN GESPREK MET CHARLES

Het is woensdag 31 maart 2021. De laatste officiële werkdag van Charles Pater. Natuurlijk blijft hij betrokken bij Torsit en geeft hij een helpende hand, waar nodig. Maar officieel gaat hij vandaag met pensioen. Dit moment wil ik vastleggen, een interview met hem is dus noodzaak!

 

Het is vandaag een gekke, maar mooie dag. Charles werd vanochtend in de stralende zon verwelkomd door zijn collega’s. Na het verorberen van een heerlijk stuk taart, het wekelijkse verkoopoverleg en de laatste werkzaamheden is het tijd voor het interview.

 

Kenmerkend en onderscheidend

Omdat Charles hier al meer dan 28 jaar werkt ben ik nieuwsgierig naar zijn mening over Torsit. Wat vindt hij kenmerkend en onderscheidend? Charles geeft aan dat Torsit meebeweegt in de markt. “We zijn begonnen als productiebedrijf, nu zijn we een servicedienst die gespecialiseerd is in maatoplossingen.”

En onderscheidend? Dat is makkelijk zegt Charles: “Voor ieder vraagstuk is er een oplossing!”

Balanceren op een laddertje

Ik vraag hem welk moment hem het meeste bijgebleven is in de afgelopen 28 jaar. Ik merk dat dit een lastige vraag is. Aangezien er zoveel momenten zijn geweest. Na een paar minuten ‘radiostilte’ begint hij te vertellen: “Toen ik hier pas werkte moest ik nog het nodige leren van industriële remmen. Ik zie mij nog zo balanceren op een laddertje (ja, toen mocht dat nog ;-)) om een zwenkrem te monteren. De zweetdruppels kriebelden in mijn nek (lees: stroomden over mijn rug). Vanaf dat moment wist ik dat monteurs dappere mensen zijn.”

 

Werken in de technische branche

De zin ‘Het nodige leren van industriële remmen’ blijft bij mij hangen. Werkt hij dan niet zijn hele leven al in deze branche? Ik vraag het hem. Charles antwoordt dat hij niet uit ‘de techniek’ komt. Hij is bij Torsit komen werken omdat hij liefde heeft voor techniek. “Ik wilde graag een commerciële functie bij een technisch bedrijf, veel contact met klanten en (Duitse) toeleveranciers. En daar was Torsit…”

 

Charles vertelt mij ook dat hij in 1992 begon in de binnendienst, na een tijdje mocht hij naar de buitendienst en tot 1 april 2021 is hij de commerciële directeur van Torsit. Als ik hem vraag naar de leukste taken van de functie staan er volgens hem twee dingen centraal: “Advies geven aan de klant en het bezoeken van de klant. Het is zo leuk om een bedrijf en de persoon achter het bedrijf te bezoeken. Je leert veel van het product en hoe het proces op zo’n locatie gaat. Ik vind dit altijd erg interessant."

 

Een helpende hand bieden

Voor mij ligt mijn blocnote met aantekeningen, we zijn toe aan de laatste vraag. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Niet alleen tijdens het interview, maar ook de drie jaren van samenwerking tussen Charles en mij. Een samenwerking waar ik oprecht van genoten heb! Zijn antwoord op de vraag hoe hij omschreven wil worden door collega’s: “Hij geeft de helpende hand, waar nodig.” Charles, ik zeg dit namens alle collega’s, dit is helemaal waar!

Charles is getrouwd. Hij woont samen met zijn vrouw op de prachtige Veluwe.

 

Hij geniet van de natuur om zich heen. Het mooiste van de natuur is misschien wel het water, daar is hij dan ook vaak te vinden.

cp.jpg
mariek.jpg

Geschreven door : 

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page