top of page
Torsit2021-MerlijnSPhotography-16.jpg

IN GESPREK MET ERIK

Vandaag mag ik een interview afnemen met Erik. Erik is een jonge enthousiaste collega die nog niet zo lang bij ons werkt. Hij is vorig jaar na zijn afstudeeropdracht bij Torsit ‘blijven hangen’. Als een leerling/student na zijn stageperiode ‘blijft hangen’ komt er bij mij altijd zo’n bubbelend gevoel van blijheid en ‘trots op Torsit’ naar boven. Want dit wil zeggen dat de persoon in kwestie zich prettig voelt bij ons, dus op z’n plek zit. En dat voelt goed!

 

Ook dit interview is schriftelijk tot stand gekomen. We zitten, zoals u weet, nog steeds in een lockdown en Erik werkt grotendeels thuis. 

 

Torsit heeft alles onder één dak

Ik vraag Erik aan te geven wat volgens hem kenmerkend is aan Torsit. Hij geeft aan dat Torsit een bedrijf is dat hijsmiddelen op maat bedenkt en fabriceert én alles onder één dak heeft. “De mechanische- en elektrische engineering en de uitvoering worden verzorgd door één partij, dit maakt Torsit speciaal. Tevens kan de klant bij Torsit alle kanten op, omdat (bijna) alle producten maatwerk zijn”, schrijft Erik.

 

Afstuderen bij Torsit

Ik ben benieuwd of dit de reden is dat hij voor Torsit koos of was er wellicht iets anders wat hem aansprak bij Torsit?

 

Erik vertelt zijn verhaal: “Ik moest voor mijn opleiding werktuigbouwkunde een afstudeeropdracht doen in opdracht voor een bedrijf. Het bedrijf waar wij (mijn medestudent en ik) het project voor hebben gedaan had een kanteltool nodig die in een bovenloopkraan gehangen kon worden. Omdat wij niet over deze kennis beschikten hebben wij contact opgenomen met Torsit. Met behulp van de kennis van Torsit hebben wij het project afgrond.

 

Na dit project moest ik op zoek naar een afstudeerplek. Omdat ik de wereld van hijsen en hijsmiddelen een mooie en interessante wereld vind, heb ik gevraagd of ik bij Torsit kon stage lopen en dit was mogelijk.”

 

Het echte werk!

Na zijn afstudeeropdracht is Erik officieel in dienst gekomen als tekenaar/monteur. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met het mechanisch ontwerpen van een kraan en het uitwerken van de tekeningen. Daarnaast gaat hij mee met de monteurs om praktijkervaring op te doen. Ik vraag hem uit te leggen waarom hij na zijn stageperiode opnieuw voor Torsit koos. “Omdat bij Torsit geen kraan hetzelfde is. Wij  ontwerpen en maken allerlei verschillende hijsinstallaties. Dit maakt mijn werk heel erg leuk!”

 

Erik zit lekker op zijn plek, maar zeker niet stil. Hij geeft aan dat hij zich in de toekomst verder wil ontwikkelen “Omdat ik de opleiding werktuigbouwkunde heb gedaan, heb ik weinig kennis van elektronica. Daar wil ik mij dan ook verder in ontwikkelen.” En volgens mij komt dit wel goed bij Torsit. Want zoals hij zelf al aangeeft: bij Torsit zit alles onder één dak!

In juni 2020 heeft Erik zijn opleiding werktuigbouwkunde afgerond. Daarna is hij aan de slag gegaan als tekenaar/monteur bij Torsit. Dit doet hij vier dagen in de week. Daarnaast werkt hij nog twee dagen in de week als hobby bij een transportbedrijf. Omdat hij toch ook wel graag met zijn handen werkt, doet hij daar allerlei voorkomende werkzaamheden en rijdt hij op de vrachtwagen.

Torsit tekenaar.jpg

Geschreven door : 

mariek.jpg

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page