top of page
DSC_0051.JPG

IN GESPREK MET LÉON

Waarom werkt Léon bij Torsit? Wat is zijn drijfveer en hoe ziet een dag op de werkvloer er voor hem uit? 

Ik ging in gesprek met hem. Lees hier zijn verhaal! 

 

Het is dinsdagochtend. Ik kom de werkplaats binnen en zie Léon staan tussen de hijsmiddelen. Je zou denken “Just another day at the office”, maar niks is minder waar. Léon vertelt namelijk dat zijn werk totaal niet standaard is. Geen dag is hetzelfde! 

 

Een Torsit-monteur kan in het begin van de week onderhoud plegen aan een kolomzwenkkraan in Zwijndrecht, op woensdag een refit (vernieuwing) uitvoeren in het oosten van het land en aan het einde van de week in de werkplaats hijsmiddelen repareren. En wat een mazzel als de planning zo is dat je op het einde van de week in de werkplaats bent. Dan kun je de werkweek namelijk gezellig afsluiten met je collega’s!

 

Ik vroeg Léon om Torsit te omschrijven in één zin. Het valt eventjes stil… “Tja, lastig. Ik heb hier al eens eerder over nagedacht” zegt hij. Léon geeft aan dat hij het lastig vindt om Torsit als bedrijf te omschrijven, hij ziet de naam Torsit meer als een manier van werken: “Samen met mijn collega’s ervoor zorgen dat de klant tevreden is, dat is Torsit voor mij”. Kenmerkend aan Torsit is dat iedereen wil meedenken met de klant. Als kers op de taart mag je de oplossing soms ook nog zelf uitvoeren!

 

De werkzaamheden van Léon zijn lastig te omschrijven. Door de diversiteit kun je hier een pagina mee vullen. Natuurlijk pleegt hij onderhoud, voert hij reparaties uit en bouwt hij installaties om (refit). Het leukste aan deze werkzaamheden vindt hij het oplossen van ‘problemen’. Dus eigenlijk, het bedenken van oplossingen. Zoals Léon het noemt: “Je creativiteit inzetten!” Dit zie je terug in de betrokkenheid die hij toont binnen de organisatie. Hij is niet alleen bezig met zijn eigen hokje. Hij denkt ook mee met zijn collega’s.

 

Op de vraag hoe hij omschreven wil worden door klanten? “Die jongen moet komen…”. Als zijn naam die in het hoofd blijft zitten bij de klant. Dat is voor hem de hoogste erkenning die je kunt krijgen.

Léon werkt sinds 2 januari 2019 als monteur bij Torsit. Hij is getrouwd met Lisette en heeft twee zoons. In zijn vrije tijd speelt hij volleybal en thuis gooit hij geregeld een mooi stuk vlees op z’n Bastard (barbecue).

 

De reden dat hij in 2019 voor Torsit koos was eigenlijk heel simpel. Hij was toe aan iets anders. Hij zag een leuke uitdaging met doorgroeimogelijkheden. Op pad, niet alleen in de werkplaats, maar ook naar klanten toe, dat sprak en spreekt hem nog steeds aan.

monteur bij de trekbank.jpg
mariek.jpg

Geschreven door : 

Mariek van der Veen 

Mariek is verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie van Torsit Hijsinstallaties B.V. De komende tijd gaat ze in gesprek met haar collega's over de 'waarom-vraag'. Wil je meer interviews lezen? Bekijk hier de 'In gesprek met' pagina. Ook werken bij Torsit? Bekijk de vacaturepagina!

bottom of page