top of page
  • Torsit marketing

Torsit’s topper Zoë Soraya Klunder wint goud in Litouwen!

Als trotse sponsor houden wij u graag op de hoogte van de prestaties van Zoë Soraya Klunder. Zoë is zestien jaar oud en beoefend sinds 2013 Sambo worstelen… en dit doet ze met groot succes! Ze is namelijk al sinds 2014 onverslaanbaar Nederlands Kampioen Sambo worstelen. Door deze prestatie is zij geselecteerd voor het Nederlands Sambo-team junioren en bepaalde teamtoernooien voor senioren.

Afgelopen maand was Zoë op tournee door Litouwen.

Het begon met een kleine tegenvaller. Haar coach was ziek, niks ernstigs, maar niet bij macht om mee te gaan. President en voorzitter van de Sambobond, Hendrik Jan Ningbers, heeft toen de taak om haar te begeleiden op zich genomen.

De indeling

Aangekomen in de stad Siauliai, in het noorden van Litouwen, werd Zoë ingedeeld in een zwaardere categorie (60 kg en zwaarder). Dit kwam door het competitieaanbod. Het was afwachten tegen wie ze moest, maar het werd al vrij snel duidelijk dat het een zwaargewicht zou worden.

De wedstrijden

Desalniettemin won Zoë al haar wedstrijden! De finale was wel behoorlijk heftig, maar hier sloeg zij zich ook goed doorheen.

Worstelen op het strand

Tijdens deze wedstrijden werd Zoë uitgenodigd om mee te doen aan een ‘open’ worsteltoernooi op het strand van Palanga. Deze plaats ligt ongeveer 150 kilometer van Siauliai. Dit is toch een behoorlijke uitdaging, dus hier is ze de volgende dag naar afgereisd. Daar aangekomen kreeg Zoë hetzelfde voorgeschoteld, ‘categorie 60 kg en zwaarder' en weer tegen zwaargewichten. Maar nu ook senioren… Er was zelfs een meid bij van rond de 100 kg en 28 jaar oud. Pittig dus!

Zoë en Hendrik Jan Ningbers hebben toen een plan gemaakt om te scoren op het zand (niet gemakkelijk en loeizwaar). Zoë liet haar tegenstandsters continue het werk doen en maakte een tegenactie vanuit de zijkant, als de tegenstandster aanviel. Dit pakte in alle wedstrijden heel goed uit. Ze won drie partijen en pakte het goud. Ze kreeg de titel ‘Queen of the beach'.

186 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

UITGELICHT

CONTACT
bottom of page